donderdag 25 juni 2015

Parijs

Eind april was het net iets langer dan een jaar geleden dat wij nog eens in Parijs waren. Hoog tijd om nog een keertje te gaan! Omdat het feestweek was (ik werd 30, Michael 35 en we waren 10 jaar samen) deden we eens goed zot en boekten we 4 nachten in een AirBnb. 't Was ondanks dat het al het gezamenlijke achtste bezoek aan Parijs was (kijk hier voor vorige bezoekjes), de eerste keer dat we voor AirBnb kozen. Het hotel waar wij normaal naartoe gaan is superbasic (zoals je van een Ibis kan verwachten, op zich is daar niets mis mee) maar -en dat is nu een dealbreaker: het heeft géén familiekamers. Aangezien vakantie voor ons toch minder vakantie zou zijn als Olivia niet mee zou gaan, lieten we ons vertrouwde hotel voor wat het was en namen we een appartement. Ik durf bijna beweren dat het groter was dan het studiootje waar Michael 3 jaar woonde. Wat een luxe! En qua prijs was het niet eens zoveel duurder.

En dan ook nog eens vlakbij het Louvre. Vlakbij onze favoriete wijken (Marais, Little Tokyo, Les Halles). Vlakbij onze favoriete winkels en restaurants. Vlakbij alles eigenlijk. Tel daar nog eens stralend weer, een positieve zwangerschapstest en goed eten bij en u begrijpt dat het een topvijfdaagse was.

Doordat wij centraal zaten hebben we slechts 4 keer de metro genomen: van en naar La Défense en van en naar Cité des Sciences et de l'industrie, allebei écht in buitenwijken gelegen. Voor de rest hebben wij alles te voet gedaan, zelfs toen we met al onze bagage naar het station moesten! Dat zag er ongeveer zo uit:


Of dat nu was omdat we zo centraal zaten, of omdat we te lui waren onze buggy op te plooien om op de metro te geraken dat laat ik even in het midden.

Een voordeel van te voet rondlopen in een stad is dat je ze voelt ademen. Kijkt u vooral even mee:
En óf wij een braaf kindje bij hadden. Maar tips and tricks over hoe ge uw 2-jarige moet entertainen in Parijs, dát verhaal is voor een andere keer. En voor u denkt: Amaai ze maakt zich er vandaag wel héél gemakkelijk vanaf, zo kan ik ook 30 dagen bloggen. Ik heb vandaag dus wel alle links op de Parijs-pagina hierboven aangepast en bijgevuld.

Allez, ge moest er al naar aan't kijken zijn!


Geen opmerkingen: