zaterdag 20 juni 2015

Mexicaanse wraps

Als u hier al een tijdje meeleest dan weet u dat wij hier ten huize indestad zéér blij worden als er wraps op het menu staan. En toch, begin dit jaar waren we de versie die we maakten precies een beetje beu. Ik deed een klein zoektochtje op BBC Good Food en zag daar deze Barbecued fajita steak, het werd de inspiratie voor wat wij, Mexicaanse wraps, zouden gaan noemen.

Ingrediënten:
avocado's, koriander, limoen, kerstomaten, rode ui, komkommer, veggie gehakt of steak (en kruiden om ze te marineren), sla, een paprika, zure room, Sriracha saus (die met limoen is het beste, je vind ze in de Aziatische supermarkt), peper en zout.


Marineer de steak (naar wens: met bijvoorbeeld komijn, look, olie, limoen, koriander, pikante paprikakruiden, om maar een paar dingen te zeggen) en laat even rusten. Snijd de paprika in reepjes.

Plet de avocado's met koriander, besprenkel met limoensap, kruid en zet opzij. Maak vervolgens de tomatensalsa: tomaat, (eventueel komkommer) en rode ui fijn snijden, voeg eventueel wat olijfolie toe en kruid met peper en zout.

Dan is het tijd om de paprika en je gemarineerde steak te bakken, als je veggie gehakt gebruikt kan je dat meteen in de pan marineren (mijn favoriete manier: het gehakt bakken zoals je gewoon bent en als het bijna klaar is een geutje Candico siroop toevoegen voor het karameliseren en dan veel cayennepeper, met superlekker zoet-pikant gehakt als resultaat).

Wanneer het (vegetarische) vlees klaar is, is het gewoon een kwestie van vlees, sla, de overschot van de limoen, zure room, Sriracha, tomatensalsa, guacamole en een warme wrap op tafel te zetten en het smullen kan beginnen.

Smakelijk!


Geen opmerkingen: