dinsdag 23 juni 2015

Brownies Blondies

Omdat het nooit kwaad kan uw dag met een statement te beginnen: Brownies zijn behalve superlekker eigenlijk ook wel totaal passé. In elke kofffiebar indestad kan j'er een krijgen. En tot u spreekt een experte want sinds Olivia er is, is het makkelijker om met mijn vriendinnen af te spreken voor vieruurtjes en dus offeren wij ons al enkele jaren op om de koffiehuisjes van destad te doen draaien. 

Bij deze, een warme oproep aan de eigenaars van de koffiehuisjes waar wij met regelmaat vertoeven: Kom eens écht origineel uit de hoek en waag je aan een blondie. Kakgemakkelijk en minstens even heerlijk!

Voor een cakevorm van 24 cm. 
150 gr. zachte boter - 8cl zonnebloemolie - 300 gr. rietsuiker - 2 eieren - 1tl vanille-extract - 300gr. zelfrijzende bloem - 1/2tl. zout - 75 gr. witte chocolade, fijngehakt - 100 gr. pecannoten, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met het zout, de chocolade en de noten en zet even opzij. Smelt de boter op een laag vuur en voeg de olie, de suiker, de eieren en het vanille-extract al roerend toe. Voeg tenslotte ook het bloemmengsel aan het botermengsel toe. Zorg dat je een gladde massa hebt en giet het deeg in een ingevette bakvorm. Bak de blondies in ongeveer 30 minuten gaar.

Uit New York van Marc Grossman, ook een aanrader trouwens, dat boek, al verschillende dingen uit gemaakt en echt allemaal even lekker.



Smakelijk!

Geen opmerkingen: