vrijdag 19 februari 2010

Project365: 18.2.2010Vandaag op het programma: het eerste tripje ooit naar the American foodstore. Blijkbaar wist iedereen al van het bestaan af, maar toen ik het vanmiddag -beter laat dan nooit- ontdekte, moest ik er heen.

35€ later had ik:

+ 12 blikjes bijna vervallen Mountain Dew aan -50%. Mountain Dew is een soort citroen/limoenlimonade (Sprite dus, maar dan lekkerder) van Pepsi. De vliegtuigreis naar N.Y. heb ik quasi uitsluitend op blikjes Mountain Dew overleefd!


+ Snapple, ook citroensmaak, moest ik gewoon eens proeven wegens een stukje over product placement in 30rock, mijn favoriete televisieserie.
Ik leg u het fragment uit de aflevering "Jack-Tor" even uit:
30rock gaat over het achter-de-schermen van een fictieve televisieserie.
De baas van het televisiestation (gespeeld door Alec Baldwin) dwingt de schrijvers (gespeeld door acteurs zoals Tina Fey) om een sketch te schrijven met daarin de "GE microwave". Terwijl ze hierover discussiëren, wordt er door de schrijvers van de fictieve televisieserie eigenlijk in de echte televisieserie reclame gemaakt voor Snapple.
Geweldig vind ik het, het doorbreken van de vierde wand en de manier waarop met het meta-gegeven en het product placement om wordt gegaan.


+ Oreo's, met chocolade, gewoon omdat die zó lekker zijn. Zoals jullie op de foto kunnen zien: we zijn meteen beginnen snoepen.

+ KC Masterpiece BBQ sauce, wegens bijna vervallen maar €1 en omdat M. dat graag lust.

+ Bosco Pancake Syrup, ook €1 en altijd lekker.

+ 4 sesambagels, morgenvroeg op het menu met cream cheese.

+ 2 soorten pop tarts (chocolade fudge en apple strudel), ook een veelvoorkomend veelgegeten item in 30rock.
Daarstraks na het eten meteen getest en goedgekeurd, je moet deze koekjes in de toaster stoppen en vervolgens lauw opsmullen.


+ Betty Crocker - Hershey's ultimate fudge supreme brownie mix. Omdat Bakerella ook een Betty Crocker-fan is en ik steevast honger krijg wanneer ik haar blog bekijk. Het aanbod Betty Crocker mixen voor taart en frosting is trouwens zéér groot in the American foodstore.

En,
aangezien ik vandaag heb vernomen dat ik nog'ns een taart mag maken voor de het verjaardagsfeest van mijn zusje eind maart,
zien ze mij daar vast en zeker nog eens terug!

2 opmerkingen:

mama zei

de weight watchers zijn ook amerikaans ...
misschien nodig binnen enkele maanden/jaren ...
maar van die hun bestaan had je al gehoord hé?

sarah zei

ik heb het "'t Stad is van iedereen-loopboekje" afgelopen week aangekregen, misschien moeten we daar maar eens werk van maken...