donderdag 11 februari 2010

Mutskes


Klik voor groter.

Zoals ik hier al zei stond de Snow Day Hat DIY van Elsie Flannigan erg hoog op mijn lijstje, intussen is ie afgeraakt, net op tijd voor de nieuwe sneeuw hier in de stad!

Ik heb hem gewoon gebreid: één priem rechts, één priem averechts, en dat voor 70 steken.
De 150gr. babyalpacawol die ik had gekocht is niet alleen superzacht, maar was ook net genoeg voor een proeflapje (dat de Boeddha nu met verve draagt) en een mutsje voor mezelf.
Verder was het écht een supergemakkelijk mutsje. Pompoms maken en rechts/averechts breien leerde ik al voor ik twaalf was op mijn uniform-meisjes-basis-school en hoewel ik die kennis onlangs even van diep moest oprakelen, blijkt breien iets wat je niet makkelijk vergeet! En gelukkig is er in tijden van twijfel of breinood, nog steeds het internet:
basics breien voor rechtshandigen / basics breien voor linkshandigen

Enige minpuntje, maar dat is eerder een probleem te wijten aan mijn rekenskills, of het gebrek daaraan. Als ik het mutsje nog eens opnieuw zou maken zal ik een tiental steken minder opzetten, op oor- in plaats van op schouderlengte dus. Maar ondanks het ietwat 'groot' uitgevallen mutsje ben ik de mutskesgoesting nog niet kwijt!
Intussen kocht ik immers, in het geweldige online winkeltje van Elsie: Red Velvet Art, het pdf-patroon voor een berenmuts, voor $5 (ongeveer €3). En zo, beste mensen, raakt mijn todo-knutsellijstje nooit leeg!En u? Ook al zin? In een mutsje?

Patroon: Snow Day Hat DIY
2 priemen of een haakpen
150gr. wol : Lena & Zasa, La Droguerie
een beetje tijd (en als je dikke wol en priemen neemt: wat minder tijd)

2 opmerkingen:

mama zei

en de mama-hulplijn ????

sarah zei

ook ja! maar ik kan hier moeilijk uw telefoonnummer publiceren dus de rest zal het enkel met het internet of met zijn/haar eigen mama moeten doen!