dinsdag 9 februari 2010

Project365: 8.2.2010

Geweldig lekker gegeten vanavond. Voor de geïnteresseerden, hier volgt een goede tip in de categorie "géén zin om lang achter het fornuis te staan maar ook geen zin in diepvries- of potjeseten".

May I present to you: dé Tsjatapa (pdf-recept). Een combinatie van ciabatta en tapenade in een algehele zuiderse tapas-sfeer.


M. heeft de naam van onze creatie uitgevonden en was er zo tevreden over dat ie het bleef herhalen tot ik het -uiteindelijk- ook goed vond klinken. Bij deze, herhaal Tsjatapa zo'n keer of 100 en dan klinkt het dus héél gewoon.

Verder was de Tsjatapa voor ons ook een beetje een vide-frigo. Onze eet-budget-telling begint op de 20e van de maand, vandaar dat we nu, halfweg, al eens wat zuiniger omgaan met onze centen.
Hoewel we er veel zin in hadden, gingen we niet uit eten naar de Burgerij maar hielden we ons aan het Tsjatapa-plan waarvoor we al ruim de helft van de ingrediënten in de ijskast liggen hadden.


Mocht je trouwens voor de koolsla (als bijgerecht, zie recept), kolen in huis halen, deze erg lekkere Mexicaanse salade van Jamie Oliver was de oorzaak van rondslingerende kolen in onze ijskast. Als je beide receptjes combineert kan je een kleine kool makkelijk opgebruiken.

Zo, nu ik ú voorzien heb van inspiratie ga ik even nadenken wat er hier morgen alweer op het menu staat... Dit is de jpeg-versie van het recept, gemaakt in Paint en helaas minder duidelijk leesbaar. Voor wie de pdf wil, gewoon klikken op de link uit de 2e alinea!

Geen opmerkingen: