maandag 26 oktober 2009

Vrolijks van de google reader

+ Lang geleden in mijn google reader, afdeling: 'latest movie trailers' maar zaterdag pas 'in het écht gezien': Julie & Julia. Loved it! Nuja, dat was geen verrassing, de film gaat over bloggen en eten en toen ik de trailer zag was ik al overtuigd bij de volgende 5 zinnen:

Julia Child: Shouldn't I find something to do?
Haar man: What is it that you really like to do?
Julia Child: Eat. And I am so good at it.
I am growing in front of you!

+ Deze moeder/dochter-relatie-borduursels zijn zo belachelijk mooi, helaas iets te duur voor mijne portemonnee... Sorry Mams, het zal bij kijken blijven!

+ Verder ben ik ook totaal verliefd op deze kalender. Hoewel iets meer binnen het budget (+-25 euro, verzending inclusief, en de kans op €10 meer indien gecontroleerd door de douane), twijfel ik nog een klein beetje.

+ Een boek volledig gemaakt uit stof. Had ik jullie al gezegd dat ik graag 48 uur in een dag wilde (waarvan uiteraard maar 8 te verspelen aan (school)werk!), zodat ik eindelijk eens deftig kon leren naaimachine naaien...

+ En als dat laatste lukt kan ik ook deze mooie naald en draad-schetsen maken.

Afgelopen week sorteerde ik -na verscheidene weken van totale chaos- mijn stempel, papier, haak, brei, juweel, fimo, naai-gerei in bakken van de IKEA.
Goed begonnen is half gewonnen, heet dat dan...


zondag 25 oktober 2009

Eigen bomma eerst!

Een hele tijd geleden, nog voor ik zelf begon te bloggen, begon ik met het lezen van de blogs van Sarah en Mme ZsaZsa. Ze blijven tot nu, zo'n dikke twee jaar later, diegene die ik het eerst en met het meeste plezier lees.

Toen Sarah een hele tijd geleden een oproep deed voor haar eindwerk toegepaste grafiek, wist ik dat ik ook eens -eindelijk, na zo lang stilzwijgend meelezen- moest reageren.
Haar eindwerk gaat immers over bommaatjes. En het toeval wil dat ik daar nu twee prachtexemplaren van heb. Ik koos
er eentje uit en nomineerde haar:

Kleine samenvatting, mijn bomma is geweldig omdat: *ze een heel mooi liefdesverhaal kan vertellen *ze creatief is *ik vanmiddag nog ergens las dat grootouders de zaadjes zijn die een kind helpen groeien en ze mij (en ook mijn zus) zéker mee heeft gemaakt tot de jonge vrouwen die we nu zijn


Zo kwam het dat ik gisteren met 'de andere Sarah' afzakte naar het verre Limburg voor een meet&greet met mijn bomma. En, als het eerste tipje van de sluier al veelbelovend was:


Bomma-stempels door sarahzegthallo

dan kan ik nu officieel niet meer wachten om te zien wat ze doet met de verhaaltjes over/van mijn eigen bomma en de andere bomma's die ze nog zal bezoeken.

Maar als ik echt eerlijk ben, toch vooral die van mijn eigen bomma.


Meer Bomma? op flickr of op haar facebook fanpagina
Meet&greets aanvragen kan natuurlijk ook...

vrijdag 9 oktober 2009

Handmade voor E. (deel 2)

Belofte maakt schuld en daarom blijf ik elke maand trouw cadeautjes maken voor E.
Ik kan iedereen trouwens aanraden om komende kerst cadeaubons uit te delen voor zelfgemaakte spulletjes. Het verplicht je ertoe om je eigen goeie ideeën (of die van anderen) meteen uit te proberen. Zelf bijleren terwijl je bij anderen een lach op het gezicht tovert met telkens weer een nieuw cadeautje op een onverwacht moment, is natuurlijk een andere leuke bijkomstigheid.
Maar nu, wat had ik nog in petto voor E.
de laatste maanden...
Mei
Omdat ik al veel geknutseld had werd het tijd dat E. ook eens de handen uit de mouwen stak. Ik kocht een summer minibook kit van Elise Blaha. Nog mooi op tijd om gevuld te worden met zomerse foto's en warme herinneringen.

Juni
Examentijd en aangezien E. verpleegkunde studeert vloog dit binnen in haar mailbox:



Het mannetje had ik enkele dagen eerder toevallig gevonden op de een of de andere website, helaas heb ik intussen totaal geen idee meer waar ik het vond.

Omdat de foto full frontal is heb ik het patroon kunnen natekenen en
heb ik het intussen ook al eens gekruiskessteekt. Ik was niet helemaal tevreden over mijn kleurkeuze dus moet ik nog eens opnieuw beginnen. Het geborduurd en ingekaderd mannetje is uiteraard ook voor E.

Juli
Bloemetjes passen bij de zomer.



Maar omdat deze ketting niet zo heel lang werk is -tenminste, als ik mijn vingers niet aan de tube secondelijm vastlijm, iets wat mij echter wél keer op keer overkomt- en ik ze al voor mezelf had uitgeprobeerd kwam er nog een tweede bij.


De Frida Kahlo-hanger kocht ik bij Akotee en aan een ketting van Veritas bevestigde ik een slotje. Cheap and easy.

Augustus
Stempels, stempels en nog eens stempels!
Mijn augustus obsessie bestond uit lino-mesjes en stempelrubber.

De obsessie van E. is stukjes steen. Getuige dit wondermooie dienblad dat ik afgelopen week cadeau kreeg en nu staat te blinken in mijn huis:


Foto: E.

Omdat ze niet aan haar proefstuk toe is en regelmatig cadeautjes maakt voor familie en vrienden vond ik dat ze die ook moest kunnen signeren! Vandaar, een naamstempel!



September
Het cadeau van oktober had ik oorspronkelijk eerst voor september gepland maar toen E. in mijn voorraad aan het snuisteren was vond ze deze ketting:


Foto: Mk Supplies

Ze vond ze erg mooi en besliste dan dat ze dit als lange ketting wilde, en het voor september geplande cadeau in oktober. Makkelijk
zat dus, afmeten, knippen, een slotje erin en klaar.
Oktober
Géén leeuw in een kooi maar een uil!
Ook aan een lange ketting maar dan zonder frul om het hangertje goed tot zijn recht te laten komen. De 'kooi' kocht ik in Canterbury, met als enige doel er uilen in te stoppen.



Toch is niet alleen de voorkant van de ketting de moeite, in Canterbury kocht ik immers ook magnetische sluitingen. Très cool!



En omdat een ketting toch helemaal niets is zonder een paar aangepaste oorbellen:


En dan ga ik nu nog wat nadenken over wat ik de komende twee maanden nog kan maken.

maandag 5 oktober 2009

Dieselmotor.

Wat doe je aan het begin van een thesisjaar als je nog niet helemaal goed in gang bent?


Lachen met Muji zijn onnozele houdingen.


In bad gaan met Floris.


Vasthouden aan het laatste restje zomer met mozzarella-tomaat-pesto-salade en


Muji die vervelende muggen vangt.


Maar tegelijkertijd ook de herfst verwelkomen met gegratineerde ajuinsoep en gepofte kastanjes.

De stad in trekken en schone stempels vinden voor geen geld!
Terwijl ik dan toch in de stad was: stempelrubber kopen en daarna zelf stempels maken.


Op de markt knopen kopen voor een 0,5euro per kaart
en jammer(?) genoeg kan dit lijstje nog véél langer.

Misschien probeer ik binnenkort ook maar eens
de
pyjama-truc van Janina Modaal... Gelieve niet onverwacht aan mijn deur te bellen, ik zit in pyjama moeilijke teksten te lezen.