vrijdag 9 oktober 2009

Handmade voor E. (deel 2)

Belofte maakt schuld en daarom blijf ik elke maand trouw cadeautjes maken voor E.
Ik kan iedereen trouwens aanraden om komende kerst cadeaubons uit te delen voor zelfgemaakte spulletjes. Het verplicht je ertoe om je eigen goeie ideeën (of die van anderen) meteen uit te proberen. Zelf bijleren terwijl je bij anderen een lach op het gezicht tovert met telkens weer een nieuw cadeautje op een onverwacht moment, is natuurlijk een andere leuke bijkomstigheid.
Maar nu, wat had ik nog in petto voor E.
de laatste maanden...
Mei
Omdat ik al veel geknutseld had werd het tijd dat E. ook eens de handen uit de mouwen stak. Ik kocht een summer minibook kit van Elise Blaha. Nog mooi op tijd om gevuld te worden met zomerse foto's en warme herinneringen.

Juni
Examentijd en aangezien E. verpleegkunde studeert vloog dit binnen in haar mailbox:Het mannetje had ik enkele dagen eerder toevallig gevonden op de een of de andere website, helaas heb ik intussen totaal geen idee meer waar ik het vond.

Omdat de foto full frontal is heb ik het patroon kunnen natekenen en
heb ik het intussen ook al eens gekruiskessteekt. Ik was niet helemaal tevreden over mijn kleurkeuze dus moet ik nog eens opnieuw beginnen. Het geborduurd en ingekaderd mannetje is uiteraard ook voor E.

Juli
Bloemetjes passen bij de zomer.Maar omdat deze ketting niet zo heel lang werk is -tenminste, als ik mijn vingers niet aan de tube secondelijm vastlijm, iets wat mij echter wél keer op keer overkomt- en ik ze al voor mezelf had uitgeprobeerd kwam er nog een tweede bij.


De Frida Kahlo-hanger kocht ik bij Akotee en aan een ketting van Veritas bevestigde ik een slotje. Cheap and easy.

Augustus
Stempels, stempels en nog eens stempels!
Mijn augustus obsessie bestond uit lino-mesjes en stempelrubber.

De obsessie van E. is stukjes steen. Getuige dit wondermooie dienblad dat ik afgelopen week cadeau kreeg en nu staat te blinken in mijn huis:


Foto: E.

Omdat ze niet aan haar proefstuk toe is en regelmatig cadeautjes maakt voor familie en vrienden vond ik dat ze die ook moest kunnen signeren! Vandaar, een naamstempel!September
Het cadeau van oktober had ik oorspronkelijk eerst voor september gepland maar toen E. in mijn voorraad aan het snuisteren was vond ze deze ketting:


Foto: Mk Supplies

Ze vond ze erg mooi en besliste dan dat ze dit als lange ketting wilde, en het voor september geplande cadeau in oktober. Makkelijk
zat dus, afmeten, knippen, een slotje erin en klaar.
Oktober
Géén leeuw in een kooi maar een uil!
Ook aan een lange ketting maar dan zonder frul om het hangertje goed tot zijn recht te laten komen. De 'kooi' kocht ik in Canterbury, met als enige doel er uilen in te stoppen.Toch is niet alleen de voorkant van de ketting de moeite, in Canterbury kocht ik immers ook magnetische sluitingen. Très cool!En omdat een ketting toch helemaal niets is zonder een paar aangepaste oorbellen:


En dan ga ik nu nog wat nadenken over wat ik de komende twee maanden nog kan maken.

Geen opmerkingen: