woensdag 17 februari 2016

Het geboortekaartje van Leon

Wij houden nog steeds van boeken... ook voor Leon wilden we dus iets doen in het boekenthema. Een bibliotheekkaartje hadden we al gehad, iets anders dus...

We dachten wat na en toen bleek dat Leon een jongen was wisten we het wel zeker: wat is er schattiger dan een superheldenthema voor zo'n ieniemienie jongetje? Aangezien comics onlosmakelijk verbonden zijn met Michael was de keuze voor een comicbook-cover dus snel gemaakt.

Dat we zo ook Olivia in het verhaal konden verwerken maakte het alleen maar beter. Eerst wilde Michael van Olivia 'de goeie' maken en van Leon 'de slechte' maar dat vond ik dan weer wat sneu voor zo'n pasgeboren, onschuldig kindje. We dachten er nog wat over na en ineens zagen we het licht. We hadden gewoon al 2 antagonisten in ons huis rondlopen: de kindjes zouden dus 'de goeie' zijn en de katers (over't algemeen ook superlief, hoor) 'de slechte'. 

We kochten gekleurd tekenpapier en Michael handletterde de woorden 'de Spectaculaire Leon'. Ook de andere tekstballonnen knipten we uit. Het resultaat was een half afgewerkt geboortekaartje op A4 formaat. Dat werd vervolgens ingescand.


Met de computer voegden we dan de comicscode zegel toe, vulden we de tekstballonnen en noteerden we het issuenummer. Enige dat nog ontbrak: een foto met Olivia.

Een paar dagen na ons -ohmygodwijkrijgeneenjongen-feest-, toen het superheldenidee zich in ons hoofd begon te settelen, zag ik bij Taza een blogpost over de supermooie superhelden capes van Lovelane. Ik werd verliefd, Michael werd verliefd en er werd besloten dat het het geld waard was.
Ik maakte alvast een cape en masker voor de pop van Olivia, waste haar Superman pyjama en toen ook haar cape uit het verre Amerika aangekomen was, hielden we een fotoshoot. Gewoon, in onze slaapkamer, met een oud gordijn uit de studio van Michael als backdrop.

Dat Olijfje van ons deed wat ze moest doen en we hadden (te)veel foto's die bruikbaar waren. Na lang twijfelen kozen we voor een foto waarop de cape van haar pop goed zichtbaar was. De voorkant van het kaartje was klaar. 

Vervolgens was het tijd voor een fotoshoot met de katers, de slechterikken. Een geldzakje en bom had ik op voorhand al in elkaar geknutseld. Met voor het geldzakje: gouden textielstiften en een herbruikbaar tasje en voor de 'bom': een bol uit piepschuim, een pijpenrager en wat geel en oranje crèpepapier. De katers waren iets minder bereidwillig, maar uiteindelijk slaagden we er toch in ze naast de bom en het geldzakje te laten poseren.  


Om de gewenste tekst op de achterkant van het kaartje allemaal mooi te kaderen gebruikten we de app Halftone 2, gemakkelijk zat. De kaartjes zelf werden -zoals steeds- bij Moo geprint.

Geen opmerkingen: