donderdag 18 februari 2016

De superkrachten van Leon

Het superheldenthema bood ook veel mogelijkheden qua doopsuiker. Wat we weliswaar vanaf minuut één wisten, is dat we geen klassieke suikerbonen meer zouden uitdelen. Turns out, eigenlijk zijn wij daar niet zo zot van en we hadden ons nogal ruim voorzien bij Olivia. Lees: suikerbonen tot het onze oren uitkwam!

Iets anders dus.

Pinterest werd geraadpleegd en al snel was de kogel door de kerk qua kindertraktatie: zelfgemaakte maskers, gecombineerd met een superheldenbanaan voor de allerkleinsten (en de klas van Olivia) of een superheldenlolly voor de iets groteren. Met dank aan mijn zus die op haar silhouettemachine alle maskertjes voor bananen en lolly's uitsneed. De capes en kindermaskers maakte ik zelf, tussen de soep en de patatten en wanneer Olivia op school was, hoofdzakelijk met restjes die ik vond tijdens een van mijn de-knutselkast-moet-de-nestdrang-ondergaan-sessies. 
De traktatie voor de klas en juf van Olivia

Bleef de vraag, wat doen we met de volwassenen... Heel heel lang hebben we getwijfeld, een reep Tony met gepersonaliseerde wikkel werd na veel wikken en wegen afgevoerd wegens te duur, €5 per doopsuiker cadeautje dat was er precies toch wat over. Al was het ideaal geweest om die vele gelukte superheldenfoto's van Olivia verder te verwerken...

Vervolgens hadden we een nieuw idee. Leon zou felgekleurde kwakzalver-superkrachten uitdelen. Superkrachten voor mensen met meer dan 1 kind, want dat was tenslotte ook de doelgroep waarin wij ons nu bevonden. Een avondje copy verzinnen later hadden we 4 verschillende superkrachten-stickers klaargemaakt in Photoshop. We bestelden ze -zoals al ons drukwerk- bij Moo.


Als 'pillen' werden gepersonaliseerde M&M's overwogen, om dan uiteindelijk vol te gaan voor wat wij zelf nóg lekkerder vinden: Jelly Beans. Na een euvel met valse beans die we snel retour stuurden, bestelden we op Amazon Duitsland uiteindelijk in bulk een paar kilo Jelly Beans met cocktailsmaak. Eens aangekomen moesten we ze sorteren per kleur en stopten we ze in doosjes die we ook al in Duitsland bestelden, want geen enkel van de potjes bij Ava was medicijndoos-achtig genoeg vonden wij.

Om onze ecologische voetafdruk dan toch nog wat te verzachten fietste ik hoogzwanger met een zak vol glazen flesjes van de Ava naar huis en vroegen we aan Anna van SiroperieSeniow of we ook bij haar nog wat bulk mochten inslaan. Anna woont vlakbij en maakt de meest heerlijke siropen, bio én local dus. Haar siropen zijn de voornaamste reden waarom ik met plezier de alcohol tijdens mijn zwangerschappen en daarna heb afgezweerd. Zo'n goeie mocktails dat ge daarmee kunt maken!
In volle zomer zijn haar munt-citroen- en haar vliesbloesemsiroop overigens mijn absolute favorieten. Maar aangezien deze niet beschikbaar zijn tijdens de wintermaanden, kozen we voor de hibiscus- en de gember-citroensiroop. De eerste heerlijk met wat cava of gemixt met citroensap, munt en spuitwater, de tweede superlekker met wat ijs of yoghurt of gewoon als marinade of limonade (meer recepten vind je op haar website).
  
Dat we dit alles zouden presenteren op het kastje dat ik van mijn grootouders heb gekregen en dat nogal centraal in onze living staat stond ook al snel vast. We overwogen de aankoop van een prefab skyline-backdrop op Etsy. Maar toen kwam ik op een avond thuis van het werk en had Michael er al zelf eentje gefabriceerd met wat overschotjes tekenpapier. Wat ge zelf doet, doet ge beter en de charme van zelfgemaakt enzo. Niet in het minst toen we ons bedachten dat we alle ongebruikte maar toch geslaagde foto's van de geboortekaartjes-fotoshoot zouden kunnen hergebruiken om onze zelfgemaakte skyline-backdrop van een hele hoop SuperOlijfjes te voorzien. Dat de Sint dan ook nog een letterbanner en een lightbox van A little lovely company bracht, kon helemaal geen toeval meer zijn.


Doopsuiker en display: check.Voor de bulktraktatie van onze collega's vulden we dit alles ook nog aan met Leon-bollen. Yep, yep, wij houden ons bezig met de wikkels van meer dan 80 Napoleonsnoepjes voor de helft te doorstrepen. Het is belachelijk hoeveel plezier wij halen uit het zelf bedenken en maken van een geboortekaartje en doopsuiker en hoe goed wij elkaar daarin aanvullen.
People who craft together stay together ofzo. ♥


meer van ons geknutsel zien?
het geboortekaartje van Olivia
de suikerbonen van Olivia
het boekenfeest van Olivia
het bedankkaartje van Olivia 

Geen opmerkingen: