donderdag 3 april 2014

Spelerke

Uren zou ik naar haar kunnen kijken als ze zo braafjes speelt en hele verhalen tegen zichzelf  vertelt (voor alle duidelijkheid mevrouwtje wilde géén kleren aan, we hebben meermaals geprobeerd).Gelukkig heb ik de komende 5 maanden weer wekelijks 7.5 uur extra om dat te doen. Hoera voor zonnig ouderschapsverlof* tot en met eind augustus!

*als je een jaar voltijds in dienst bent bij je werkgever kan je in België ouderschapsverlof opnemen. 1 van de mogelijkheden, naast voltijds of part-time is 4/5, gedurende 20 maanden. Wij hebben ervoor gekozen om dat gedeeltelijk samen en gedeeltelijk afwisselend op te nemen, je hoeft je 20 maanden immers niet in één keer opnemen maar kan dat ook in schijven van 5 maanden per keer verdelen. Michael heeft meteen 10 maanden aangevraagd (vanaf juli vorig jaar) en heeft dus nog een maand ouderschapsverlof te gaan. Hij gaat wellicht vanaf september weer 5 maanden aanvragen, ikzelf had ouderschapsverlof van juli tem. november en heb dan van december tem. maart even terug voltijds gewerkt. Kwestie van wat te kunnen sparen, zowel ouderschapsverlof als centen ;)2 opmerkingen:

nina zei

Wow Sarah, wat kan Olivia zich enorm goed alleen vermaken en wat is ze verbaal sterk zeg! Wat een heerlijke kletskous!

sarah zei

Inderdaad, nog voor ze haar ogen open doet zit te al 'poesje' te fluisteren :) En over dat alleen vermaken, ze kan als ze wil, maar ze wil vaak ook niet, hoor. De klamp-je-vast-aan-uw-mama-of-papa-pose heeft ze met bijna 13 maanden intussen ook al geperfectioneerd! ;)