maandag 16 maart 2009

Hoofddoeken

Toen ik vanmorgen weeral naar mijn favoriete Marokkaanse bakker liep voor heerlijk brood (dat blijkbaar geen echte naam heeft maar ook in het Arabisch gewoon 'een rond met sesam' genoemd wordt), werd ik aan het zebrapad over gelaten door een lieve moslima in een auto. Dat mevrouw in kwestie een moslima was kon ik goed zien aan haar hoofddoek. Het kleine lapje stof dat voor zoveel discussie zorgt in binnen- en buitenland (denk maar aan de heerlijke Meiden van Halal die, bij Phara, Filip Dewinter terecht de mond snoerden).Tussen hoofddoek en oor had het rijdende moslimmeisje een gsm geschoven. Waarin ze honderduit -én met beide handen aan het stuur- aan het vertellen was. Geweldig toch, dat een hoofddoek dienstdoet als handsfree toestel.

Ik begrijp dus niet waarom men die hoof
ddoek zo nodig af wil schaffen, mij stoort het niet, al draag je 30 kruisjes rond je nek, verf je jezelf rood met witte stippen, draag je een nonnenkap, ben je blauw met gele ruitjes, als je bekwaam bent om les te geven, voor de gemeente te werken of iets anders te doen dat je graag doet en goed kan dan maakt hoe je eruit ziet toch helemaal niets uit?

In plaats van 30 kruisjes aan te doen pleit ik alvast voor het invoeren en verplichten van een hoofddoek in de auto! Misschien rijden er dan wat minder onoplettende, telefonerende chauffeurs arme fietsers van de weg! En kan er toch nog gebabbeld worden (héél belangrijk in het leven van Sarah) mét de handen aan het stuur! Doe je mee? Leer dan hier alvast hoe j'em moet dragen!


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Als de moslima's hun hoofddoeken moeten uitdoen, dan ook alle Johnnekes hun klakskes van hun koppeke !!!
kus mama

sarah zei

Nog beter: Johnnekes ook hoofddoekske aan in de auto! Dan rijden ze me wat minder omver!

mama zei

je zou de moslima's in Marokko eens moeten zien rondlopen : handen vol met boodschappen of kindjes, gsm tussen hoofddoek en maar tetteren !
Schattig !!!