dinsdag 10 maart 2009

Leve Librarything!

Dit zijn onze (7 Ikea-)boekenkasten:

-Sarah-

-M.-

Dat wij van boeken houden hoef ik na deze foto's niet meer duidelijk te maken denk ik.

Naast mijn liefde voor boeken heb ik ook -heel Monica-gewijs- een grote voorliefde voor lijstjes en categorisaties allerhande. Gelukkig is er zoiets geweldigs als librarything om de neuroot in mij rustig te maken!


Librarything?!? hoor ik u daar al verward zeggen... Welja, librarything! Dat is immers een website waar je, na aanmaak van een profiel, je boekencollectie online kan plaatsen
en (laten) bekijken. Nooit meer dat vervelende moment waarop je een boek cadeau krijgt dat je eigenlijk al hebt! Online plaatsen is trouwens echt heel makkelijk, via opzoeking op titel, auteur, isbn of met dit geweldige machientje:dé streepjescode-scanner (en hoe kan het ook anders: wij hebben er een!). Aan de hand van wat je ingeeft gaat librarything dan in één van de catalogi van grote bibliotheken of Amazon zoeken en dan krijg je boek, (meestal) kaft en alle andere informatie gelijk toegevoegd.

Een andere vrolijke bijkomstigheid is dat je, naast wedstrijden en boekenclubgroepen ook, hoe meer boeken je online zet, steeds accuratere adviezen krijgt. Librarything zoekt (net zoals Amazon trouwens) naar de boeken die je potentieel leuk zal vinden én naar mensen waarmee je een deel van je boekencollectie deelt. Dé uitgelezen manier om nieuwe boeken en verwante zielen te leren kennen!

Misschien is het jullie ook al opgevallen dat hier rechts boeken verschijnen? Wel, -nu zou er intussen toch een belletje moeten gaan rinkelen- ook dat is die geweldige librarything die telkens opnieuw een paar boeken uit mijn collectie kiest en aan jullie tentoonstelt.

Als je nieuwsgierig bent geworden, hier: *klik* kan je mijn voorlopig 300-boeken tellende collectie bekijken en hier vind je meer info over mijn collectie. Ikzelf vind het het mooist als de boeken gerangschikt staan volgens cover
(links bovenaan). Alle boeken naast elkaar zoals ze nooit in een boekenkast kunnen/zullen staan, dat maakt mij nu eens instant vrolijk!

Tot slot: voorlopig heb ik maar één boekenvriendje, M. Als jullie plots ook de drang voelen om jullie boekencollectie volledig of ten dele up te loaden (echt heel makkelijk, bekijk deze tour maar eens
) dan wil ik graag jullie boekenvriendje worden!

Geen probleem als je daar nog even over na wil denken, hoor. Met een gratis account kan je maximum 200 boeken catalogiseren, maar ik ben sinds kort en voor een luttele $25 in het bezit van een levenslang lidmaatschap. En aangezien ik van plan ben om nog lang te leven, heb je nog wel even de tijd!

Geen opmerkingen: