zondag 17 augustus 2014

Omdat ne simpele quatre quart-cake altijd goed is.

Ik denk niet dat ik lieg als ik zeg dat een quatre quart cake het eerste was dat ik eigenhandig kon maken. Het recept dat mijn mama mij als klein meisje leerde is nog steeds het recept dat ik gebruik. 
Het is een kakgemakkelijk en superveelzijdig recept (lees: probeer eens cacao of nutella door de helft van je mengsel en je hebt een héérlijke marmercake). Kortom, een musthave in uw repertoire. 

Omdat Michael vorige week een dubbele shift draaide en ik niet goed wist wat voor leuks Olivia en ik op een regenachtige avond alweer moesten doen, besloten we maar die lichtjes overrijpe appels tot appelcakejes te verwerken zodat Michael een snackje had tegen dat ie thuiskwam.  En plezier dat we gehad hebben...

 
Kijken hoe het eiwit geklopt wordt.

 
En vervolgens ook zelf de beker geklopt eiwit vasthouden.

Even checken of het eiwit wel genoeg geklopt is.
 
Voelen aan texturen: suiker, bloem, ei, boter én beslag
 
 En stiekem toch al eens een héél klein beetje mogen ontdekken wat de voornaamste reden is om je mama mee cake te helpen maken, namelijk dat je dan de pot mag uitlikken! 


 
Vol ongeduld voor de oven wachten op onze cakejes.

En dan een cakeje eten en wat ijsthee drinken!


Ingrediënten & benodigdheden: per ei: 50gr. suiker, bloem en boter. Bakvorm, mixer & oven.

Verwarm de oven voor op 180°C. Scheid de eigelen en de eiwitten. Klop de eiwitten stijf met de mixer. Meng de eigelen met de suiker en klop deze tot het mengsel lichter geel wordt. Voeg de bloem toe en mix opnieuw (het is normaal dat je nu een redelijk brokkig mengsel krijgt). Smelt de boter en mix opnieuw. Meng tot slot ook nog het geklopte eiwit voorzichtig onder je mengsel. Boter indien nodig je bakvorm nog even in en zet in de oven tot de korst goudgeel is en je een vork in de cake kan prikken zonder dat ie plakkerig is als je hem eruit haalt. 

Smakelijk!

1 opmerking:

Tess zei

Dat blijft nu toch nog de allerbeste cake, een gewone 4/4, mmmm!

Wat een heerlijke foto's ook, hifi :)