donderdag 5 april 2012

wijvenweek bis: Moh, kijkt nu. We zitten hier met een mening. - deel2: de onnozele


U had ze nog te goed, deel 2 van de meningen. 
Aangezien ik meermaals daags overloop van de meningen* heb ik alvast vier exemplaren gekozen om met u te delen:

Allereerst: uw kinderen, ouders, vrienden en huisdieren op de mond zoenen is vreemd. 
'Tis zoiets dat binnen de relatie, de soort (homo sapiens that is) en de generatie (laat ons zeggen: eigen leeftijd + of - 12 jaar) zou moeten blijven, vind ik. 

U vindt mij conservatief? Dat mag, maar mag ik er dan toch nog even bij vertellen dat ik hoegenaamd géén problemen heb met 2 mondzoenende jongens of meisjes? 
Die zag u niet komen hé?

Vervolgens een statement dat ik al vele jaren aanhang, getuige de onderstaande foto die ik op 12 september 2009 nam van toeristenmeisjes die lustig door de tuin van Louis XIV aan het kuieren waren: Leggings zijn geen broeken.  


Leggings zijn altijd fout. Ook als ge maat 34 hebt en een artyfarty-hipster zijt en uw legging combineert met een wijd bovenstuk tot juist aan uw gat. En al helemaal als ge maat 44 hebt en ik de cellulitisputtekes door uw legging kan tellen. 

Of komt u ook met alleen ne panty en een t-shirt buiten? Want basically is dat wat een legging is hé, nen dikke panty, behorend tot de sokafdeling, zelfs den Hema zegt dat. 

Mijn constructief voorstel gaat als volgt: hebt u maat 34, koopt u dan een skinny jeans en combineer dat met het wijde bovenstuk dat u zó graag wil dragen. Hebt u maat 44, kijk dan eens bij Lily, en koop u dan, helemaal geïnspireerd op haar geweldige stijl, een kleedje tot minstens halfweg uwen bil en combineer dat naar believen met blote benen of de leggings en panty's die u toch al liggen hebt!  

{Wat was ik trouwens gelukkig te ontdekken dat ik écht niet alleen ben met mijn eenleggingiseenbroek-aversie. Soms, als ik mensen zie lopen indestad, dan ben ik bang dat ik de enige ben die zo over leggings denkt.

De volgende mening vloeit voort uit de vorige. Veel te vaak wordt een broek legging gecombineerd met botten. Erover. Botten over de skinny jeans, jegging of legging, 't is een modetrend die ik nu eens echt nooit begrepen heb, of mooi gevonden -for that matter. 
Botten onder een rokje, kan dan weer wel (inmijnhoofd nietindatvandemama). 

Tot slot, sweaters van de unief, breek mijn mond er niet over open. d'Er is nu echt geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om zo ne mottige sweater van de UA te gaan dragen (te weinig Amerikaan in mijn bloed zekers?), laat staan er €30 aan uit te geven.
Geef mij dan maar de hoodies van Roxy, of Threadless.

En dit gezegd zijnde ga ik -mijn eigen fashionpolice-regels in acht nemende- nu nog wat kleedjes tot minstens halverwege mijnen bil shoppen.


Wijvenweek is een initiatief van i. en lilith
Wie op één plaats de wijverij wil bijlezen moet naar wijvenblogs. 

*dit zijn mijn meningen en mijn meningen alleen en werden hier genoteerd ter ere van meningendag tijdens de wijvenweek -niet, ik herhaal niet- om mensen te kwetsen.

2 opmerkingen:

Fielosophie zei

Aaaah wat ben ik blij dat ik je Pinterest kleedjes heb ontdekt, so much pretty things *sigh*

sarah zei

I feel your pain. Ik zou echt met het grootste gemak elke maand een volledig loon kunnen spenderen aan moois gevonden bij oa. Modcloth. En aangezien dat niet echt een optie is blijf ik maar pinnen ;o)