zaterdag 26 februari 2011

Hallo, mijn naam is Sarah.

Ik schrijf tegen eind mei 25000 woorden over openluchttheater indestad, schuim immosites af, ga naar huisjes kijken en spaar centen. Ik maak veel minder (juweeltjes) dan me lief is, al brei ik momenteel wel een zomersjaal, bijgevolg ontwarde ik gisteren maar liefst 4 uur aan één stuk een bol soyeuse elixir magique, tijd goed besteed enal. Ik ging onlangs wel nog zilverkleien bij de mama (en zou de resultaten graag willen tonen, ware het niet dat ik totaal geen idee heb waar ze gebleven zijn). Ik verzamelde al meer dan 1200 mooie dingen bij de vrienden van Pinterest en zou nog eens iets van het 25@25 lijstje willen afwerken maar heb een helaas een langer en dringender todo-lijstje af te werken. Over werken gesproken, dat doe ik part-time. Ik heb een mini-huishouden en ben bijna tevreden over een naam+logo voor mijn toekomstig online winkeltje. Ik moet dringend naar de kapper, probeer mijn vriendenrelaties te onderhouden, zou eigenlijk de laptop moeten opruimen+backuppen maar ga in plaats daarvan 4 uur per week naar school.

Toch, besparen op tijd om eens lekker te koken, dat nooit! 
Een greep uit wat er onlangs zoal op onze borden lag:


 
en ook: nu al uitgeroepen tot de culinaire ontdekking van het jaar! 
4 eetlepels zelfrijzende bloem & suiker, 3 eetlepels melk & (sla)olie, 2 eetlepels cacao en een half geklutst ei (als je je cake kleverig wil, dan kan het ei best weggelaten worden). Nog een kinderhandje chocolate chips en eventueel nog een extraatje (appelsienzest, vanille-extract, kaneel,...), vervolgens alles mengen en dan een minuutje of 2 à 2,5 op de hoogste stand in de microgolfoven 
(hou het wel in het oog, dat kan verschillen). 
Geweldig zwaar, geweldig goed.
  
 Lasagna zoals la mamma hem maakt. 
Mijn absolute lievelingskostje, datgene wat la mamma jaar en dag op 26 april mocht moest klaarmaken, eerst in vlezige en sinds 12 jaar in veggie versie. 
Toen vorige week mijn vriendinnetje sinds 21 jaar kwam eten, deed ik eens een serieus efforeke, vroeg opstaan en soep+lasagna maken alvorens ik naar de les ging. 
3 uur koken en een berg afwas maar dat is het helemaal waard! 
Veel, heerlijk eten is het resultaat, ideaal om de diepvries mee vol te stoppen! 
Als vanzelfsprekend geef ik u het recept.

Falafel uit een poeder-enkel-nog-water-toevoegen-pakje (supergoedkoop, geen werk en heel erg lekker) met komkommer, tomaat, rucola met rode biet en looksaus (gepofte look naar smaak, mayo, griekse yoghurt en peterselie). Om nom nom.

 Nog uit het receptenboek van la mamma, kalkoen- of veggielapje met tagliatelle en citrussaus gepresenteerd op de borden die we van mijn schoonmama met kerst kregen. 
Eveneens met downloadbaar pdf recept voor uw aller uittesting en goedkeuring.

Gegrilde groentjes met verse pesto, een kaasje, een vleesje voor M., houthakkersbrood van de Delais en gezouten boter. Meer moet dat soms niet zijn.

 Tortelini's in de wok, met spek 'on the side'. Het recept gaf ik u al eerder. 
Eveneens een aanrader! 

Volgende week blijft het overigens de moeite op eetgebied, voor de bomma haar 80e geven we een feestje en terwijl zij denkt dat het nootjes en chips zijn, wordt het veel spectaculairder. 
Ik ben alvast gebombardeerd tot guacamole-dip, eiersla op roggebrood, gewone cake, appelcake met rum en tiramisutaart van jeroen meus -maker van dienst.

Nog honger? ga naar flickr of pinterest.

1 opmerking:

Anoniem zei

hélaba, niet al mijn recepten prijsgeven hé ? hoe kan ik nu nog ooit een kookboek schrijven ?????
la mama