woensdag 1 september 2010

Mad about...

Wat we tijdens het diner in de zetel* eten toonde ik u eerder deze week, wat we qua televisie verorberen vertelde ik u nog niet. Bij deze... 

Momenteel kijken wij het grappige How I met your mother (seizoen 5) afgewisseld met de reality van Top chef (seizoen 7) & Project Runway (seizoen 8) en het heerlijk dramatische eerste seizoen van Mad Men. Zo geïnspireerd dat ik ben door die laatste, niet normaal. 

Voor zij die niet helemaal mee zijn, Mad Men is een serie over een reclamebedrijf in New York tijdens de jaren zestig. Nu, die reclame is niet zozeer mijn fetisj (meer die van M., ), ik heb er gewoon een gezonde liefde voor. Liefde zoals ik die voel voor déze reclame uit de sixties bijvoorbeeld:

 Bovenstaande reclamefoto voor de Grand Bazaar werd door mijn bompa geschoten, 
het kleine meisje in het rode jurkje is mijn mama en de jongen is Bob, ook familie.

Maar dan, wat is wél mijn allergrootste fetisj? Uiteraard zijn dat de jurken, de juwelen, de styling, -ja, zelfs het behangpapier. Helemaal geweldig vind ik het. Ik ben zo bijvoorbeeld gewoon gigantisch verliefd op elke van onderstaande jurken, en dat is meteen ook de reden waarom het boek van de costumière zich al, na amper 9 afleveringen, een weg heeft gebaand naar mijn immer langer wordende boekenlijstje. 

 Copyright: AMC

Ik zou er zowaar geld voor geven om eens te mogen snuisteren in het rekwisieten- of kostuumdepartement. En, voor zo'n show setdresser mogen zijn lijkt me, ambitieus als het gaat over een job binnen de culturele sector, al helemaal het einde. 
Helaas zit zoiets er nog niet meteen in en zou ik me al tevredenstellen met een, -laat ons eerlijk zijn- iets minder Hollywoodglamoureuze job bij de Vlaamse opera of bij HetPaleis. Ook daar mocht ik namelijk al eens een kijkje nemen in beide departementen en dat stelde niet teleur, een aanrader mocht j'er ooit de kans toe krijgen. En al waren het daar zelfs geen uitgesproken sixties maar eerder een mishmash van vanalles en nog wat, ik zou er nog steeds gelijk voor tekenen. HetPaleis & Vlaamse opera, u las dit goed, het is zowaar een spontane sollicitatie.

Toch, zolang snuisteren in kostuum- en rekwisietendepartementen nog niet tot mijn jobomschrijving behoort, zoek ik maar een andere manier om mijn brein, huis en kleerkast van wat swinging sixties te voorzien, 3 tips deel ik met u! 

1. Bij Etsy, geweldig onlinekoopwalhalla, leveren de zoektermen 'sixties' of 'madmen' je meteen hopen moois op, het ene al wat betaalbaarder dan het andere... 


Gevonden in de winkeltjes: XimisModNest - Brown sugar vintage - Audrey and Grace


 2. Madmenyourself, (maak een Madmannetje of Madvrouwtje naar je eigen evenbeeld, of toch zo ongeveer) is ook plezierig tijdverdrijf, terug te vinden op de officiële site van Mad Men.

 
3. Tot slot kan je ook nog hopen en bidden dat je bomma (de mijne alvast een dertiger in de sixties) haar schattige kleedjes, brillen en huishoudgerief bijhield. Als dat het geval is, is de volgende stap het smeken om die spullen te krijgen. Lukt het voorgaande om een of andere reden niet, dan kan je nog altijd haar foto's aanslagen, of wie dacht u dat die schone, jonge, breedglimlachende deerne in het midden van deze foto was, misschien?

Mijn bomma!


*yep, dat las u goed, wij eten in de zetel, scha en schande! Bij deze beloven we plechtig, dat we dat -eens we verantwoordelijke ouders zijn- zullen veranderen. Voorlopig is en blijft het echter onze vrij-gezellige onder ons-gewoonte -Nah!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi lieverd!

ik zag dat je 'ons uitzicht' gepubliceerd hebt. Die foto is veel beter gelukt dan ik dacht én ze toont nog maar eens hoe mooi onze stad is... Bedankt voor de gezellige avond meid!

Liefs van een andere Sarah in de Stad...

sarah zei

Yep yep, jullie uitzicht is vereeuwigd! Ik vond ze ook goed gelukt voor raprap getrokken met -eigenlijk- geen spectaculair geweldig goede camera. :o)
Tot snel indestad!