donderdag 7 januari 2010

Project365: 6.1.10


Vanmorgen was het nog eens tijd om te doen wat ik normaal niet doe: een lijstje maken met het menu van de week.


Voor u nu in koor begint te vertellen over hoeveel duurder het is om bijna elke dag naar de winkel te lopen, wil ik u graag iets vertellen. Soms, wanneer ik soep maak, haalt de pot amper 1 dag terwijl andere keren mijn soeppot een bodemloos vat lijkt. Het heeft dus ook zo zijn voordelen om niet al een geplande weekmenu te hebben. Zo dwingen we onszelf restjes op te smullen zonder dat schuldgevoel ten opzichte van schimmelende, reeds gekochte groentjes in de ijskast.

Maar, vandaag was dus anders, tijdens de examenperiode wordt je geacht een vooruitziende vrouw te zijn, vandaar een lijstje tot zondag en een helse boodschappentocht naar Delhaize, de groentenboer en de beenhouwer waarbij ik regelmatig 'overhuis' moest komen om al mijn gerief af te zetten.

Op het menu staan allemaal makkelijke, snel te maken gerechtjes en op vrijdag en zaterdag, wanneer M. 's avonds werkt, zelfs -nog lekker na opwarmen- gerechtjes.

Een aantal voorbeelden: wraps met gemarineerde kip/veggie gehakt en een frisse sla van komkommer en tomaten + M.'s befaamde looksaus, nog zelf te beleggen pizzadeeg, kaas, sla en tomaatjes voor op het boke, eitjes voor een stevig studentenontbijt, avocado als ontbijt of voor tussendoor, de ingrediënten voor wok met noedels en chilisaus, prei voor een lekker soepje,... en ook allemaal groenten die ik zelf nog niet eerder klaarmaakte: pastinaak, zoete aardappel, knolselder, rode biet voor de warme winterse salade met feta uit het boek van Sophie Dahl.

Toen ik vanmorgen wat vast zat in het doodlopend straatje van wel lekkere, maar steeds weerkerende recepten koos ik haar kookboek uit de kast en dit recept leek me meteen wat, ik kijk er naar uit, al eten we het pas vrijdag!
Moet ik trouwens wat meer doen (al is het maar ééns per week), één van de vele kookboeken uit mijn schap nemen en iets nieuws proberen!

En dan nu nog even dit:
Toen ik daarnet in de Flair bladerde, die ik als beloning voor mijn helse tocht had gekocht, las ik het artikel 'Wat de Flairredactie écht eet'. En dat is -niet dat het u ook maar een lap interesseert, maar ik vertel het u toch- bijvoorbeeld 6 boterhammen met boter (zonder beleg!) als boterhammaaltijd of 1 mini yoghurttje als ontbijt en daarbij lopen en zwemmen de dames in kwestie uiteraard ook nog een heel eind.

Toen keek ik naar mijn weekmenu en dacht ik, mijn god, mager zal ik nooit worden (daar heb ik me overigens al lang bij neergelegd) maar wat zij eten, of beter, niet eten, ik weiger te geloven dat dat normaal is. Toen ik wat terugbladerde zag ik de advertentie voor Libelle, "Handig kookboekje: Smakelijke winterkost, voor maar €1 extra".

Ik denk dat ik me morgen maar beloon met de nieuwe Libelle en ik hoop op vele lekkere en vooral nieuwe ovenschotel-met-kaas-en-andere-lekkere-dingen-recepten!

4 opmerkingen:

Mama zei

Denk aan je lieve Bompa ... "Flair-eten" vond hij maar niks !
Libelle daarentegen ...

Esther zei

Mag ik deze week komen logeren? hihi xxx

ine zei

grappig dat je dat artikel in de flair ook gezien hebt, ik en Bart hebben er gisteren over gediscusieerd tijdens het eten. Onrealistisch vond ik het, en vooral het lef van die diëtiste om commentaar te geven. die juffrouw met haar zes boterhammetjes zonder beleg vond ik verschrikkelijk, en de derde die at ook bijna niks. ik heb gisteren dan ook maar beslist dat ik liever cellulitis heb dan 2 liter water per dag te drinken en 's avonds zes boterhammen met 2 speculooskoekjes te eten.
Bovendien geloof ik het niet: je moet toch nog iets aan je eten hebben? En ik vind het onverantwoord dat ze dat in de flair zetten: wat voor een voorbeeld geven ze aan de vele jonge meisjes die flair lezen.

Ik bedacht me ook dat als ik dat maar eet, dat ik na 20 meter zwemmen al uit het zwembad mag gevist worden wegens uitputting => ik heb meer eten nodig om de dag door te komen!!!

Tis ook grappig dat ik dat boekje van de Libelle ook zag en meteen likkebaarden dacht hmmm misschien moet ik dat wel gaan halen...

pff die flairbonestaken kunnen de pot op met hun droge boterhammen en hun drie dinosauruskoeken (ohnee, wat een calorieën :p)ik eet lekker gratin en toblerone en zero chocolade deze winter!!!

sarah zei

hihi Ine! Exact ook wat ik allemaal tegen Mic. heb gezegd! Je kan gewoon géén 5km lopen op een mini-yoghurtje, half kalfslapje en wat was het nog allemaal!

Ook hier ligt de zero chocolade in de ijskast, staat de winterse salade met feta klaar en ga ik nu nog een koekje pakken als beloning voor mijn net afgewerkte samenvatting! nah!

Esther: altijd welkom hé, jong meisje dat Flair leest, maar die ik liever géén eetstoornis zie ontwikkelen! ;o)