zaterdag 30 augustus 2008

Sarah's week in cijfers


1 x foute kleerkast gekregen
1 x huis gekuist
2 x examen afgelegd
4 x wii fit
2 x House M.D.
ontelbaar x katten uit de draperie gehaald
1 x pakket met parels besteld
1 x pakket met parels ontvangen (mét 4 extra parels!) én er al een ketting, oorbellen en armband van gemaakt
ontelbaar x deze boeken willen kopen
4 x gewerkt, 1 x vrij
1 x colruyt
1 x afscheidsboek gemaakt
2 x stella, 2 x vedett, 1 x rode wijn, 4 x nalu, 4 x capri sonne
6 x afgesproken met werkman, 2 x niet komen opdagen, andere 4 x in totaal 10u te laat
2 x beerput geleegd
5 x was gedaan
2 x kattenbak vervangen
1 x boek gekocht
1 x boze brief naar Verberckmoes
ontelbaar x knuffels met de poezen
1 x bruine kroeg | 2060 feest met L.
6 x bad gepakt
2 x gsm opgeladen
5 x 30Rock
1 x pizza calzone, 1 x nasi, 1 x 't Fonteintje, 1 x pasta, 1 x aubergine/feta, 1 x eiersalade,...

woensdag 27 augustus 2008

Afscheid...

Volgende week vertrekt M., tweelingbroer van D. voor 5 maanden op Erasmus naar Madrid.
Sinds 1997 ken ik de broertjes M. en D. In het eerste middelbaar zat ik met D. in de klas en later mocht ik de schoolbanken delen met beide broertjes.
Vrolijke tijden, dat in elk geval... (Hier volgt één van de twee foto's (op mijn computer althans) waar we alledrie op staan!)


M. en D. zijn zo van die vrienden waarvan je hoopt dat iedereen er een handvol van heeft. Zelfs al zie of hoor je elkaar soms weken niet, toch weet je dat als er iets is, ze er zullen staan. Maar nu zal ik het de komende 5 maanden dus enkel met D. moeten doen. Duimen voor 5 maanden zonder crisissen: niet tegen paaltjes rijden, geen drama, geen ex-lieven kweken,...

M. gaat naar Madrid, volgende week. Zaterdag is het feest. M. heeft vele vrienden, en hoewel hij weet dat het heel uitzonderlijk is dat ik op een zaterdag kan komen, (Eerlijk gezegd ik had het ook voor geen geld willen missen.) is de kans toch groot dat we niet echt rustig afscheid zullen kunnen nemen. Welnu, daar heb ik iets op gevonden. Ik doe aanspraak op het vrolijkste cadeau. Vorige erasmus-vrienden gaf ik al het boek 'Carnet de voyage' van Craig Thompson of een boekje waar iedereen iets in moest schrijven mee. Dat laatste heb ik nu speciaal voor M. 'to the next level' genomen. De voorbije dagen heb ik een gepersonaliseerd plak- en heimweeboek gemaakt. Iedereen die op zijn feest uitgenodigd is heeft van mij een mailtje gekregen met de opdracht een foto/tekst/iets anders mee te brengen om in het heimweeboek te kleven.

Ik ben zelf heel erg blij met hoe het er allemaal uitziet, de voorkant hebt ik geknipt en geplakt, dan volgt mijn afscheidswoordje, zijn mail, de mijne (naar al zijn vrienden) en de reacties hierop. De laatste 4 pagina's zijn een fotostrip van hoe ik denk dat zijn 5 maanden zullen verlopen.

M. kennende, als een jongen waarbij vrienden heel erg na aan het hart liggen, zal hij het vrolijk vinden om een stukje vriend mee te nemen naar Spanje. De volledige fotostrip is vanaf zaterdag te zien op flickr (www.flickr.com/photos/sarahbinnemans). Aangezien hij deze website (nog) niet kent is het voorlopig veilig om hier al een aantal foto's op te laten verschijnen!

zondag 10 augustus 2008

Deugenietestreken


Samenwonen met Muji en Floris is een waar plezier, 't zijn schatten. Ze spinnen als je nog maar naar hen kijkt en knuffelen als de beste. Toch hebben we ook al maar een plantenspuit in huis gehaald want deze twee rakkers halen heel de tijd deugenietestreken uit. Heel erg leuk vinden ze om het water uit hun bakje rond te spetteren in de keuken. Gelukkig zijn M. en ik een beetje inventief en spelen we -tot groot jolijt van Muji en Floris- ijsblokskesvoetbal in de keuken. Stiekem vinden we het zelf natuurlijk ook leuk én verfrissend om met de poezen en een ijsblokje te spelen.

Ook een heel erg leuk spelletje vinden Muji en Floris: 'proberen naar buiten te glippen'. Groot was dan ook hun verbazing toen ze daarstraks niet gehinderd werden in hun sluiptocht. Vrijdag kregen ze immers hun inspuitingen en nu mogen ze officieel naar buiten.

Verder wordt er ook aan planten en zetels geknabbeld en occasioneel een plantje omgegooid. Het wasrekje, badkamerkastjes, boekenkasten en het dvdrek doen dienst als kattenklimrekken.









Een andere constante is dat beide deugenieten telkens vanaf we gaan slapen tot een uur of zes 's morgens op onze kamer vertoeven. Zes uur is blijkbaar het ingebouwde biologische startpunt voor de broertjes om in alles wat beweegt onder het deken te bijten. Tenen, knieën en billen zijn favoriet maar echt álles (haar, neuzen,...) komt in aanmerking. Na ongeveer een bijt of tien zijn wij het meestal beu en zetten we ze buiten. Wat we ondertussen wel leerden is dat we naast de deur ook het raam tussen de slaapkamer en de keuken moeten sluiten want jawel ook deze doorgang kennen ze als de beste.
Hun allergrootste triomf speelde zich echter af aan de gordijnen. Zowat bijten aan de zijkanten doen ze uiteraard maar hun triomf was veel straffer dan dat. Wij hebben ikea-rolgordijntjes, waarvan de rolletjes behoorlijk hoog hangen (een dikke 70 cm boven de vensterbank). Nu kwam ik op een dag uit mijn bad en ontdekte ik dit:Jawel, de rakkers waren erin geslaagd om drie van de vier (!) rolgordijntjes helemaal af te rollen. En dit terwijl ik al op mijn tenen moet gaan staan om ze terug opgerold te krijgen. Hoe ze het doen, ik weet het niet!

Toch ziet onze voorkant er intussen weer als volgt uit:
Floris is erin geslaagd om het gordijn er helemaal af te trekken, en nu heb ik wel gezien hoe hij dat deed. Er zat een vliegske en Meneer moest en zou dat te pakken krijgen...

Toch is het cliché helemaal waar, welke streken ze ook uithalen, we zouden ze al niet meer kunnen missen. We hebben al heerlijke slaapjes geslapen en wanneer ze melk krijgen zijn ze telkens weer door het dolle heen. Toen ze gisteren voor het eerst tonijn kregen was het huis zelfs te klein. En jawel, daar doen we het voor!

woensdag 6 augustus 2008

Muji en Floris

Wij zijn Muji en Floris, sinds 27 juli wonen wij bij Sarah en M.

Eerst wilden zij Bartje (een kitten met een gebroken pootje) adopteren via de Coördinatie Antwerpse dierenbescherming maar toen deze mensen Sarah en M. op een botte manier
afwezen omdat ze geen grote tuin met bomen hadden ging hun zoektocht verder. Dankzij een alerte vriendin van Sarah leerden zij Poezennetwerk kennen. Castratie en sterilisatie is -vinden Sarah en M.- een verantwoordelijkheid die je moet nemen als je poezen houdt en net hiervoor ijvert Poezennetwerk. Dat begon al goed, toen ze daarna onze foto zagen waren ze helemaal verkocht. Geef toe zijn we geen dotjes?

Een paar dagen later was het dan eindelijk zover, we mochten bij Sarah en M. gaan wonen. Weg van het Boechoutse op naar het Antwerpse. De eerste halve dag waren we maar bange poesjes, we kropen weg onder het bed en wilden niet spelen. Sarah en M. lieten ons maar wat doen en in de late namiddag na wat kattenmelk en nadat Sarah en M. zichzelf en ons speelgoed hadden bespoten met het kattenkruid uit een flesje begonnen we toch al wat losser te worden...


Oeps... jullie weten natuurlijk nog niet wie wie is. Wel oorspronkelijk waren onze namen Tinto (gekleurd) en Grigo (grijs). Maar omdat Sarah en M. hun denkbeeldige eerste kat samen al gedurende 3 jaar Muji noemen moesten we eraan geloven. En op een been kan je niet staan dus kregen we allebei een aangepaste naam.Muji (uit te spreken als: moedjie) betekent eigenlijk 'zonder merk' in het Japans. Het is de naam van een winkelketen die M. ontdekte op zijn reis naar Japan. Een tijdje later ontdekte Sarah ook de Parijse filialen en het moet gezegd, Muji is een geweldige winkel. Muji gebruikt vooral aardetinten en daarom ben ik Grigo, Muji geworden. Verder is Muji natuurlijk ook een verwijzing naar mijn afkomst, als kindje van een zwerfkat heb ik immers 'geen merk'.
De naam Muji werd dus overduidelijk gekozen door M. met zijn Japan-obsessie.
Dat betekende natuurlijk dat Sarah de andere naam mocht kiezen. Zoals steeds was Sarah weer zeer twijfelachtig. Na vier dagen twijfelen tussen Sfinks en Floris is het uiteidelijk Floris geworden. Sfinks was een verwijzing naar mijn herkomst en het moment van adoptie. Verder heeft Sarah haar middelbare school in Boechout gevolgd en heeft ze ook vele uren in het Sfinks café en op het festival gesleten. Toch was Floris beter vond ze, Sarah studeert Nederlands en moest afgelopen jaar het mooie verhaal van Floris en de Blancefloer lezen. Verder is Floris in haar ogen ook de naam voor 'nen deugeniet' en jawel dat ben ik helemaal. Verder komt Floris etymologisch gezien van het Latijnse 'florere' dat bloeien, in bloem staan betekent. Aangezien ik de eerste was die naar Sarah en M. toekwam kon dat niet missen.

Tot zover onze voorstelling. Sarah zal jullie vanaf nu verder op de hoogte houden van ons doen en laten, onze gezellige slaapjes en deugenietestreken!

dinsdag 5 augustus 2008

Wij

Wij, M. en Sarah worden al heel ons leven gelukkig van poezen, boeken, films, reizen,... en ondertussen al meer dan 3 jaar van elkaar. Sinds 17 juli wonen we met al onze 'stuff' gezellig samen -het filmpje over 'stuff' van George Carlin is hier nogal letterlijk te nemen-.
Hier volgen onze belevenissen in de grote stad...