woensdag 6 augustus 2008

Muji en Floris

Wij zijn Muji en Floris, sinds 27 juli wonen wij bij Sarah en M.

Eerst wilden zij Bartje (een kitten met een gebroken pootje) adopteren via de Coördinatie Antwerpse dierenbescherming maar toen deze mensen Sarah en M. op een botte manier
afwezen omdat ze geen grote tuin met bomen hadden ging hun zoektocht verder. Dankzij een alerte vriendin van Sarah leerden zij Poezennetwerk kennen. Castratie en sterilisatie is -vinden Sarah en M.- een verantwoordelijkheid die je moet nemen als je poezen houdt en net hiervoor ijvert Poezennetwerk. Dat begon al goed, toen ze daarna onze foto zagen waren ze helemaal verkocht. Geef toe zijn we geen dotjes?

Een paar dagen later was het dan eindelijk zover, we mochten bij Sarah en M. gaan wonen. Weg van het Boechoutse op naar het Antwerpse. De eerste halve dag waren we maar bange poesjes, we kropen weg onder het bed en wilden niet spelen. Sarah en M. lieten ons maar wat doen en in de late namiddag na wat kattenmelk en nadat Sarah en M. zichzelf en ons speelgoed hadden bespoten met het kattenkruid uit een flesje begonnen we toch al wat losser te worden...


Oeps... jullie weten natuurlijk nog niet wie wie is. Wel oorspronkelijk waren onze namen Tinto (gekleurd) en Grigo (grijs). Maar omdat Sarah en M. hun denkbeeldige eerste kat samen al gedurende 3 jaar Muji noemen moesten we eraan geloven. En op een been kan je niet staan dus kregen we allebei een aangepaste naam.Muji (uit te spreken als: moedjie) betekent eigenlijk 'zonder merk' in het Japans. Het is de naam van een winkelketen die M. ontdekte op zijn reis naar Japan. Een tijdje later ontdekte Sarah ook de Parijse filialen en het moet gezegd, Muji is een geweldige winkel. Muji gebruikt vooral aardetinten en daarom ben ik Grigo, Muji geworden. Verder is Muji natuurlijk ook een verwijzing naar mijn afkomst, als kindje van een zwerfkat heb ik immers 'geen merk'.
De naam Muji werd dus overduidelijk gekozen door M. met zijn Japan-obsessie.
Dat betekende natuurlijk dat Sarah de andere naam mocht kiezen. Zoals steeds was Sarah weer zeer twijfelachtig. Na vier dagen twijfelen tussen Sfinks en Floris is het uiteidelijk Floris geworden. Sfinks was een verwijzing naar mijn herkomst en het moment van adoptie. Verder heeft Sarah haar middelbare school in Boechout gevolgd en heeft ze ook vele uren in het Sfinks café en op het festival gesleten. Toch was Floris beter vond ze, Sarah studeert Nederlands en moest afgelopen jaar het mooie verhaal van Floris en de Blancefloer lezen. Verder is Floris in haar ogen ook de naam voor 'nen deugeniet' en jawel dat ben ik helemaal. Verder komt Floris etymologisch gezien van het Latijnse 'florere' dat bloeien, in bloem staan betekent. Aangezien ik de eerste was die naar Sarah en M. toekwam kon dat niet missen.

Tot zover onze voorstelling. Sarah zal jullie vanaf nu verder op de hoogte houden van ons doen en laten, onze gezellige slaapjes en deugenietestreken!

Geen opmerkingen: