zondag 16 november 2008

Pleziertjes en verdrietjes van de afgelopen week...

Verdrietjes top 3:

1. Een paar weken geleden werd bij mijn bompa beginnende dementie vastgesteld. Dat betekent dat ik nu dubbel erfelijk belast ben, want de andere bompa, die in december 2005 overleed, leed aan de Ziekte van Alzheimer. Wat mij betreft dé gemeenste ziekte ooit. Vergeten wie je bent, wie anderen zijn, waar je vandaan komt en naartoe gaat als mens. Vreselijk!
Toch besefte ik
afgelopen week dat er wel meer extreem gemene ziekten zijn: Begin 2006 heeft mijn bompa heel positief gezind een behandeling voor darmkanker gevolgd. Afgelopen week werden er tijdens de halfjaarlijkse follow-up scans uitzaaiingen gevonden in longen en nieren.
Ook vuil dus: kanker die in je blijft kankeren en af en toe heel gemeen en achterbaks weer wat sporen nalaat op andere plaatsen in je lichaam. En dat bij die lieve 87-jarige mens!

2. Afgelopen week werd mijn mama geopereerd aan een hopelijk (we wachten nog op de resultaten) vrij onschuldige aandoening. Tijdens die operatie werden -bij het inbrengen van een buisje in de keel- haar amandelen geraakt. Ze begonnen te bloeden en moesten door een neus-keel-oor-arts genaaid worden. Intussen zijn de amandelen beginnen ontsteken en nu ligt ze na de dagkliniek voor operatie woensdag, sinds vandaag opnieuw in het ziekenhuis voor een antibioticakuur/boost. Morgen volgt nog een scan en dan kan ze
-hopelijk- thuis verder de antibioticakuur afmaken.

3. We hebben na ettelijke uren immo-zoeken en vele appartementbezoekingen nog steeds niets gevonden. De uiterlijke verhuisdatum, 5 december, komt steeds dichterbij...

Pleziertjes top 3
:

1. Gedeelde plaats tussen diner voor mama/papa en zus + filmbezoek op maandag en het leren van het familierecept van de bompa:
Bûche de
marrons au chocolat (stiekem al meer dan een week geleden, maar dat was écht plezant!).
Enkele sfeerbeelden:


2. Mijn lieve poezen die telkens weer schattig en soms ook een beetje deugenieterig uit de hoek komen.

In de categorie schattig:
Gisteren zat Muji op mijn schoot terwijl ik in bad zat en hij was echt verschrikkelijk lief met het water uit de kraan aan het spelen. Floris heeft mij vanmorgen helemaal vertederend wakkergeknuffeld.

In de categorie deugenieterig:
Muji springt tegenwoordig via de kubus op de tv dan op de kast en dan nog wat hoger op de andere kast (hoger dan 230cm.). Hij maakt zijn naam als klimmer dus helemaal waar. Toch is hij een beetje een 'flauwe' want meestal durft hij er daarna niet meer af!

Floris heeft mij daarstraks dan weer uitgekleed, ik had een wikkeltrui aan en hij heeft het strikje op mijn rug stiekem losgemaakt terwijl ik aan tafel zat!

3. Vrolijk marktbezoek op zaterdag. We kochten allemaal hele lekkere dingen: olijven, zongedroogde tomaten, geitenkaas,... Dronken lekkere muntthee en aten Marokkaanse pannenkoek (ja, lap, ook hier ken ik de naam weer niet van! -de naam hangt wel aan het kraam zelf, meen ik me te herinneren). Verder was ook de grote ontdekking dat mijn favoriete groentenkraam van de Sint-Jansplein-markt, waar je mij op woensdag/vrijdag al eens kan vinden, ook op de Theaterplein-markt staat. Yay!

En ook:
vakantie die werd goedgekeurd

én schadevergoeding van huisbazen ontvangen (uiteraard, 14 dagen te laat...)


én een vriend die papa wordt
(ik heb veel maakspullenvoorbabiestutorials! Yay!)

én reservatie gemaakt voor een etentje tijdens de restaurantweek.

Op naar de volgende week...

1 opmerking:

Anoniem zei

Lieve Saar

Een aantal leuke maar ook een aantal niet zo leuke piezekes nieuws... Weet dat ik vanuit het verre Hove toch vaak aan je denk en dat ik hoop dat jou Bompa toch nog heeeeeeeeeel lang helemaal zichzelf kan blijven!

In the heart AND in the mind my friend!

xje

Uw siamese tweelingzus