dinsdag 17 december 2013

The making of... het geboortekaartje


Hoe het geboortekaartje eruit zou gaan zien was al beslist van voor we beslisten dat er nageslacht zou komen. Verschillende jaren geleden zagen we het voor’t eerst opduiken op het internet: het bibliotheek-geboortekaartje. Het leek ons ideaal, aangezien we allebei verslingerd zijn aan boeken en elke dag opnieuw proberen om zoveel mogelijk letters, tot die van op de shampoofles toe, te lezen.
We hebben een tijdje getwijfeld of we met ons idee naar een geboortekaartjesontwerper (oa. Bavet, Hierbenik, StudioBlanche) zouden gaan. Of dat we het zelf zouden proberen.
Na wat heen-en-weer gepraat vonden we dat, als je zelfs een hele baby kan maken, je ook wel zoiets banaals als een geboortekaartje kan proberen te fabriceren. Het werd dus doe-het-zelf. Op etsy kochten we een ingescande versie van een ouderwets bibliotheekkaartje en photoshopten we alle gegevens tot wij -en het selecte clubje ingewijden dat een versie zonder voornaam mocht aanschouwen- tevreden waren.Vervolgens kregen we begin januari bevestiging dat het écht een meisje zou gaan zijn (mevrouwtje had namelijk verschillende echo’s na elkaar niet echt veel zin om haar geheimen prijs te geven), beslisten we diezelfde dag hoe ze zou gaan heten (voor alle duidelijkheid, we hadden toen al het grote elimineer-spel gespeeld met nog 4 namen, 2 per geslacht, om tussen te kiezen), werkten we het geboortekaartje af en bestelden we met de korting-actie (die de dag van de gynae-afspraak afliep) een 200tal 10*15 kaartjes bij Moo!


Daarna zochten en vonden we de juiste houdertjes in Amerika en constateerden we dat ‘den Ava’ en
‘de Club’ geen enkele enveloppe verkoopt waar dat allemaal goed in paste. We bestelden maar liefst 3 keer enveloppen (ook vanuit Amerika) en uiteindelijk was er dan toch één type dat onze goedkeuring   kon wegdragen, simpel en donkerbruin. Om het geheel dan helemaal af te maken kochten we okergele potloden om de adressen mee te schrijven en maakten we ook nog onze eigen okergele letterpostzegels. En het resultaat van al dat denkwerk en onze noeste arbeid, beste mensen, belandde dan na toevoeging van geboortedatum, lengte en gewicht, gewoon zo ergens half maart bij u in de brievenbus. Easy peasy.

deze blogpost verscheen eerst op de beebiotheek

Geen opmerkingen: