dinsdag 20 december 2011

Secret Santa 2011 - mijn slachtoffer: Madrina!

En toen besloot ik mee te doen met Tess
En toen zag ik -in de kleedkamer, na het werk- een mailtje van haar met het moodboard van mijn slachtoffer: Madrina. Mijn eerste reactie was: nooit van gehoord. 
En nog voor ik goed en wel van de werkvloer was weggestapt, wist ik wat ik zou maken: oorbellen. Rode oorbellen.


Vanwaar die overhaaste beslissing vraagt u zich vast af. Nu moet u weten dat ik bovenstaand moodboard las als volgt: kat check - fotografie check - lezen & schrijven check - sjaals, handtassen & botjes check - schriftjes check - graag eten check - oorbellen + rood dubbelcheck. Roosjesoorbellen! Redelijk origineel (denk ik), kan ik goed maken en ik zou er ook blij mee zijn mocht ik ze zelf krijgen, want ik ben (ook) een oorbellenmens. 
Ge kunt daar niet genoeg exemplaren van bezitten. Zegtdatikhetugezegdheb.

Eens thuis aangekomen begon ik nieuwsgierig haar blog door te nemen, kwestie van zeker te zijn de juiste keuze te hebben gemaakt. En toen viel mij pas het woord madrina op, beschermvrouw in het Spaans en ook wel meter in het Nederlands. Een woord dat ook op het moodboard stond en waar ik totdantoe totaal geen aandacht aan had geschonken. Na het intensief bijlezen op haar blog, begreep ik, de weg naar het hart van Madrina kan je alleen maar veroveren als je ook het hart van het melkchocolademeisje verovert en zo gezegd zo gedaan. 

Toen ik daarna aanbeland was bij het allereerste postje en daar las dat: Antje haar eerste make-up doos van Madrina mocht verwachten net als gaatjes in haar oren, wist ik het wel zeker. Roosjesoorbellen voor Madrina én Antje. En zo geschiedde...


Plastic roosjes (in plaats van het gebruikelijke koraal, om de kosten wat te drukken) aan zelfgehamerde oorhaakjes van zilverdraad, om mogelijke allergietjes waar ik niets vanaf weet, al bij voorbaat in de kiem te smoren.

En omdat er toen geen centjes meer over waren, maar er nog wel goesting was om iets te maken, en omdat eten áltijd helpt, dus waarschijnlijk ook als je moet revalideren (veel beterschap!) en omdat Madrina graag (look) eet en ik ook. En omdat ze ondertussen ook nog eens iets liefs schreef over mijn stad en het toen dus al helemaal niet meer stuk kon tussen ons (zonder dat zij dat wist natuurlijk): een mini-kookboekje met receptjes die hier ook al verschenen!

Tot slot wilden mijn harige duivels ook een beetje van geheime Kerstman spelen voor hun collega uit dieanderestad, en deden we nog een snoepje voor Kasper bij het pretpakket.


En dat was het dus, Secret Santa 2011, deel 1.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve, lieve Sarah!
Wat een fantastisch cadeau! Ik ben er ongelooflijk blij mee. Met die oorbellen zit je er gewoon knal op! En ik was al helemaal onder de indruk van je zelfgemaakte boekje, mr nu lees ik dat je de oorbellen ook nog zelf hebt gemaakt. Fantastisch. Echt, ik vind ze zo mooi. Glunderen dat ik doe.
En dan al die kleine details: de snoepjes voor Kasper, het pakketje ook naar Antje richten, je lieve briefjes erbij, het theezakje, ... subliem!
En die recepten smeken om uitgeprobeerd te worden. Lekker lekker lekker.
Kortom, je volledige postpakket is helemaal madrina-proof :-) You read me like a book! En der komt vandaag of morgen een tekstje op mijn blog.
Dank je, dank je, dank je, dank je!
Vele groetjes!
Madrina.

sarah zei

Amaai, you made my day! Zéér blij te horen dat het pakje zo hard in de smaak valt! En dat uw eerste gedacht het beste is, is bij deze ook weeral bewezen... ;o)

elisse zei

Haha supertof! En heb ook al gelezen dat ze er heel blij mee is! Je schrijft ook leuk.

sarah zei

Dankjewel Elisse, het cadeautje was -zoals ik had gehoopt- inderdaad een schot in de 'roos' :o)

kelly zei

keischoon pakketje :)

Tess zei

Och leeeuk!